Yatmadan önce bir kase yoğurt
Prof. Dr. Erdem, bazı yemeklerin vazgeçilmezleri arasında bulunan yoğurdun, bu yemeklerdeki besin değerlerinin bağırsaktan emilimini engellediğine dikkati çekerek, “Alışkanlık olarak yemekle birlikte yenen yoğurt, bazı yemeklerin besin değerini olumsuz etkileyebiliyor. Yoğurt, etrafında bazı organizmaların büyümesini engelleyebilmek için onların büyümesini sağlayan gerekli bir takım maddeleri ortadan kaldırabilir. Mesela demiri bağlaması gibi” diye konuştu.
Prof. Dr. Erdem, yoğurdun içindeki vitamin ve minerallerin faydasının görülebilmesi için ana yemeği yedikten bir iki saat sonra, yani yatmadan önce kendi başına bir besin maddesi olarak alınması gerektiğini
YOĞURT YEMEMİZ İÇİN 18 NEDENİMİZ VAR
Proteince zengindir.
*İyi kalsiyum kaynağıdır. (Sade yoğurt fincan başına 400 mg kalsiyuma sahiptir. 1 fincan kaymaksız süttekinden daha fazla kalsiyum içerir.)
*Bir adet muz kadar çok potasyum içerir.
*B vitamini enzimi olan riboflavinin mükemmel kaynağıdır.
*Laktaz enzimi üretimiyle laktoz sindirimini artırır. (Süt ürünlerindeki karbonhidrat)
*Bazı yoğurt tiplerinde bulunan aktif kültürler, ishale karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcı olur.
*Bağışıklık sistemini saldırılara karşı geliştirerek, göğüs ve kolon kanseri riskinin azalmasında yardımcı olabilir
Serpintilerden ve parlak renklerden uzak durun ve bu önemli konularda yerinde seçimler yapın:
*Yoğurdun ktusunda Lactobacillus acidophilus ya da Bifidus gibi “canlı ve aktif” kültürleri içerdiği açıkça belirtilmeli. Bu tür kültürler sindirim sistemimizi güçlü ve sağlıklı tutmaya yadımcı olur.
*Servis başına en azından 300 mg kalsiyum içermeli.
*Son kullanma tarihlerine dikkat edin, bu tarihten sonra yararlı aktif kültür miktarı azalır.
*Yoğurt günün her anında çok lezzetlidir!
*Ayçiçeği tohumları, doğranmış kuruyemişler ya da buğday tohumuyla hoş ve besleyici bir karışım elde edebilirsiniz..
*Yoğurda doğranmış taze meyveler ekleyin.
*Tatlı yoğurt seviyorsanız bal serpiştirin.
*Nefis bir kahvaltı ya da öğleden sonra atıştırmalığı için, az yağlı tahıl gevreğini süt yerine yoğurtla kaplayın.
*Öğleyin yoğurt tüketin.
*Sos ve salatalarda mayonez ya da ekşi krema yerine yağsız sade yoğurt kullanın. Kremsi bir doku için, bir fincanın yoğurdu geceden kahve filtresinde süzün. Kalan su ekmek, çorba ya da soslarda kullanılabilir.
*Nefis bir yemek sonrası tatlı için taze meyveyle vanilyalı yoğurdu kat kat yapıp tüketin.
En güzelide ev yapımı taze yoğurt....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
Yatmadan önce bir kase yoğurt Prof. Dr. Erdem, bazı yemeklerin vazgeçilmezleri arasında bulunan yoğurdun, bu yemeklerdeki besin değerlerini...
-
KIRMIZI LAHANA SALATASI Buna bayılıyorum hem cok kolay hemde cok lezzetli bana göre kesin bi misafir geldiğinde veya kendimize sık sık yap...
-
Yeniden merhaba uzun zaman olmuş bişeyler paylaşmayalı ama nedenlerim var... Önce sunu söylemek istiyorum aslında bu blogu sadece yemek tar...
-
Loughborugh Üniversitesi’nde 2 ay süren araştırmanın sonucunda, lezzetli çayın formülü bulundu. Buna g ÇAYDANLIK Günün yoğunluğunun ardınd...
-
Patatesin bi çok çeşidi yapılıyo bu yönden pratik tatlar için vazgeçilmezlerimdendir patates :)) Çok kolay bi tarif daha Malzemeler 6 ad...
-
13 Şubatta evde yaptığım doğum günü partimde severek yaptığım ve misafirleriminde seveceğine emin oldugum yeni bi tat.İlk defa denememe rağm...
-
Bugün muharrem ayının onuncu günü.İnternette araştırdım bu gün ne kadar manalı anlamlı bir günmüş bu ayda öyle.Bu aralar nerdey...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder